Για το αρωματισμένο λάδι τοποθετούμε σε μπουκάλι 3-4 κλαδιά βασιλικού που έχουμε πλύνει και έχουμε στεγνώσει καλά, καθώς και δυο σκελίδες σκόρδο ολόκληρες. Προσθέτουμε δύο μεγάλα φλιτζάνια αγνό παρθένο ελαιόλαδο και κλείνουμε το μπουκάλι. Το αρωματισμένο λάδι θα είναι έτοιμο σε 10 μέρες περίπου.
Βράζουμε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι αρκετά μαλακά. Τα στραγγίζουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε. Σε μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά, το αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με αυτό τα ραβιόλια μας. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα.
Από το τεύχος 48 (Ιούλιος/Αυγουστος 2013) του περιοδικού ΨΗΤΟ.